boerenslak

Escargotkwekerij Boerenslak

 

Op 25 maart 2007 zag Mieke Bos-Carabain Rob Kamphues slakken eten op escargotkwekerij ’t Slakkerietje tijdens een uitzending van “De Reünie”. Op dat moment was de interesse van Mieke gewekt. In haar gedachten kwam langzaam een slakkenplan op gang. “Zou het niet leuk zijn om naast onze veehouderij een nevenactiviteit te ontwikkelen?

 

Mieke zocht contact met een Brabantse slakkenkweker, waar ze in de gelegenheid werd gesteld om de kunst af te kijken. Aan het einde van de dag ging ze met vijf kilo slakken huiswaarts. Eenmaal terug in Groningen werden de slakken in een bak achter het huis geplaatst. Mieke had voer van de Brabantse slakkenkweker mee gekregen. Vervolgens kreeg ze voor haar verjaardag een boek met de titel “ Escargotsteelt, van hobby naar professional”, geschreven door André de Grisse. De studie kon beginnen. Kijken, kijken en nog eens kijken en lezen.

 

De slakken hield Mieke nauwgezet in de gaten. Ze hadden het vreselijk naar hun zin en binnen de kortste keren puilde de bak uit met jonge slakjes. De Helix Aspersa Gros Gris, zoals de escargots worden genoemd, deden het prima in Groningen. Een ondernemersplan werd opgesteld. Bij de gemeente werd een aanvraag ingediend voor het bouwen van een tunnelkas, want de bak achter het huis was inmiddels veel te klein. Vanaf dat moment was Mieke helemaal in de ban van de slak.

 

Op 10 mei 2008 was de eerste en enige Groninger Escargotskwekerij een feit. Inmiddels is de slakkenbak achter het huis vervangen voor de grote slakkenkas en levert Bos-Carabain Escargots aan vele restaurants en culinaire levensgenieters.

 

Ga voor meer informatie naar www.boerenslak.nl