Ons bedrijf

Ons bedrijf typeren wij als een modern bovengemiddeld melkveehouderijbedrijf. In de loop van de jaren is het bedrijf gegroeid tot de huidige omvang van 250 melk- en kalfkoeien en 160 stuks jongvee. Het bijbehorende areaal grond is 120 hectare in gebruik, waarvan 87 in eigendom. In 2016 zal ongeveer 2.200.000 kilogram melk geproduceerd worden.


Alle werkzaamheden op het bedrijf worden zoveel mogelijk in eigen beheer gedaan. Of het nu gaat om veeverzorging, onderhoud of landwerkzaamheden, het is allemaal onze "hobby". De diversiteit in het werk maakt alle dagen bij ons weer anders. Dit houdt de sfeer er goed in en voorkomt sleur. Alle voorkomende dagelijkse werkzaamheden hebben wij zo ingericht, dat 1 persoon ze alleen kan uitvoeren. Normaal gesproken zijn wij tijdens het werk dus niet afhankelijk van een elkaar of een ander en ook zijn de werkzaamheden uitwisselbaar.


Toch kennen wij ieder onze verantwoordelijkheden. Zo houdt Wim zich voornamelijk bezig met het melkproces, de verzorging van de melkkoeien en de vee- en mestadministratie. En Tonny houdt zich met name bezig met de verzorging van de kalveren, het voeren van de koeien en de financiele administratie. Alle overige werkzaamheden worden verdeeld.


Hiernaast kunt u doorklikken naar meer informatie over bedrijfsspecifieke onderwerpen.